Header image

Nieuwbouw Judoclub Sonkei vordert

Oplevering nieuwbouw nog voor de Kerst

Meppel, 3 december 2014 – De nieuwbouw van de nieuwe accommodatie van de Meppeler judoclub Sonkei gaat voorspoedig. Begin november ging de eerste schep de grond in en inmiddels nadert zelfs de aftimmering de eindfase al. "Naar verwachting zijn de bouwactiviteiten van de aannemer nog voor de Kerst gereed.

In minder dan 3 maanden is er dan een heel nieuw pand voor onze sporters gebouwd" vertelt judoka Marcel Woudman. Precies tussen de ijsbaan en het honkbalveld lag enkele maanden geleden nog een ruim stuk gras. Nu staat er een splinternieuwe sporthal die bijna gereed is. Sonkei realiseert de ruime hal geheel in eigen beheer.

Zelfwerkzaamheid

"De professionals schieten enorm op en daardoor beginnen komend weekend onze eigen zelfwerkzaamheden op de bouw al. Tot nu toe was het vooral omstandigheden regelen, overleggen, financiële zaken regelen, handtekeningen zetten, keuzes maken en administratie voeren. Nu moeten de handen echt uit de mouwen. Zaterdag beginnen een aantal handige vrijwilligers van Sonkei met de zwevende ondervloer zoals we de constructie onder onze judomat noemen". Het pand is volledig door een bouwbedrijf gebouwd en ook al het installatiewerk maakte deel uit van de aanbesteding maar nu wachten nog een aantal timmerklussen waar de leden zelf de handen voor uit de (judo)mouwen gaan steken. "We zullen er binnenkort verslag van doen zegt Woudman, want zeker de speciale dempende ondervloer onder onze mat wordt een topper".

Nieuwe matten

Voor de gehele judozaal zijn nieuwe tatami (matten) besteld. Ook die verwachten ze bij Sonkei nog voor de Kerst binnen te krijgen en dus is haast geboden bij het realiseren van de ondervloer. "En die nieuwe matten dat zijn er echt veel, vertelt Woudman. Geen overvolle groepen meer maar volop ruimte voor al onze judo, karate en jiu-jitsu junioren en senioren".

Begin januari is de nieuwe dojo gebruiksklaar en heeft Sonkei in alle groepen weer ruimte voor nieuwe leden. Bij Sonkei kan je al beginnen met judo vanaf 4 jaar. Jiu-jitsuka's kunnen starten vanaf 16 jaar. De inschrijvingen voor de eerste lessen in het nieuwe pand zijn inmiddels gestart.