Header image

Judo docent Sonkei behaalt hoge band

Judojuf Janita Wind nu ook hoogste bevoegdheid judoleraar.

Meppel, 4 februari 2013 - “Het is een mooie beloning voor hard werken dat Janita geslaagd is voor de derde Dan judo.  Nu hebben beide Sonkei judodocenten (Sensei in het Japans) deze hoge dangraad. Hiermee is Janita tevens Judoleraar B geworden, opnieuw een kwaliteitszegel voor het docententeam van Sonkei”, vervolgt bestuurslid Marcel Woudman.

Bij judo geeft de kleur van de band het niveau van de drager aan; een beginner heeft een witte band, waarna geel, oranje, groen, blauw, bruin en zwart volgen. De zwarte band (obi) is de eerste meestergraad en wordt ook wel eerste Dan genoemd. De derde Dan is daarmee een bijzonder hoge waardering.

Janita deed onlangs examen bij de regionale Dangradencommissie met haar vaste trainingspartner Kevin Bekhof, beide liepen eerder stage bij Sonkei. Vanuit die stage kreeg Janita een aanstelling bij Sonkei als judoleraar, ze traint nu verschillende jeugdgroepen.

Voor kinderen en jonge judoka's tot 12 jaar is er nog een onderverdeling waarbij aan een band een anderskleurige slip kan zitten om aan te geven dat de beoefenaar tussen de gedragen band en de volgende in zit, in de lessen bij Sonkei is het dan ook een bont gezelschap aan banden.

Hoofddocent Jan Nip roemt Janita om de manier waarop ze omgaat met de kleinsten. “Prachtig hoe ze de kinderen plezier in het sporten en de judo overbrengt, die willen we graag voor Sonkei behouden”. Janita werkt nu de laatste eindjes van haar CIOS opleiding af. Hopelijk binnenkort opnieuw succes voor Janita dus.

Meer over de mogelijkheid om bij Janita in een jeugdjudogroep in te stromen is te vinden op www.sonkei.nl