Header image

53 medailles op judotoernooi Sonkei

Onderling clubtoernooi geeft plezier

Meppel, 26 januari 2014 – Afgelopen zaterdag vond er een jeugdjudotoernooi van de Meppeler judoclub Sonkei plaats. Samen met de judoclubs van Zwolle en Oldemarkt  was een beginnerstoernooi georganiseerd voor de leeftijdsgroep 6 tot 12 jaar. Deelnemers troffen op de mat ook onbekende tegenstanders en dat maakt het voor de deelnemers extra leuk maar soms ook spannend. Trots was een ieder op de gewonnen medaille.

 Voor de gelegenheid had Sonkei sporthal ’t Erf in de Oosterboer gekozen. Er werd gestreden op 3 matten en de wedstrijdjes werden beoordeeld door scheidsrechters van de club.

Het enthousiasme van de deelnemers was groot en ook de aanwezige ouders, opa’s en oma’s konden volop genieten van de sportiviteit. De sporters hadden steun van zo’n 80 kijkers. Aan het woord is Jan Nip, judoleraar bij Sonkei. “Erg leuk om dit soort wedstrijdjes te organiseren voor de kinderen. We trainen er vooraf goed voor en het is weer een hele leuke ervaring. Om deel te kunnen nemen hoef je nog helemaal niet zolang op judo te zitten er is altijd voldoende begeleiding”. Jan vervolgt: “bijkomend voordeel is dat er direct na zo’n toernooi altijd wel weer een paar nieuwe aanmeldingen zijn. Wat dat betreft heeft Judo het makkelijk, je kan op elk moment instappen in de sport, je hoeft niet te wachten tot een nieuw seizoen. Voor je het weet sta je trots met een echte medaille op het podium en daar groei je natuurlijk van!”

 Op het toernooi waren zo’n 60 kinderen actief, waarvan 23 van Sonkei zelf. Eerste prijzen van Sonkei judoka’s werden behaald door Kyran Deddens, Elza van Lingen, Casper Slatius en Mika Dijkstra. Tweede plaatsen waren voor Niccolò de Vries, Niek Roze en Anne Klomp. Binnen Sonkei gingen bronzen medailles naar Jens Rose en Mylan Snijder. En troste winnaars van de vierde prijs waren Anouk, Finn, Bas, Martijn, Ferre, Tycho, Brian, Maaike, Bas, Sylas, Robin, Britte en Tycho.