Header image

Judoclub Sonkei gaat samenwerken met judoteam Bijsterbosch

Judoscholen versterken elkaar

Meppel, 8 januari 2015 – Afgelopen zaterdag deden opnieuw veel jeugdjudoka’s van de Meppeler judoclub Sonkei mee aan regionale wedstijdjes. Judo geeft veel plezier en zelfvertrouwen aan de deelnemers maar het wordt tijd voor meer volgens de judocoaches en het bestuur van de club. Het bestuur kondigde aan te gaan samenwerken met Judoteam Bijsterbosch, een top-judoschool met hoofdvestiging in Heerde en judoactiviteiten in Wezep, Epe en Hattem.

“Wij zijn er van overtuigd dat onze judoscholen elkaar kunnen versterken. Onze sporters zullen de voordelen gaan ervaren van meer trainingsmaatjes, gerichte wedstrijdtrainingen en meer mogelijkheden om deel te nemen aan grotere wedstrijden”. Vertelt Marcel Woudman van de Meppeler sportclub. “Bij de oprichting van onze judoclub kregen wij steun van wereldkampioen en Olympisch medaille winnaar Ruben Houkes. Sonkei heeft al jaren heel fijne stimulerende contacten met deze oud-topjudoka en al bij onze oprichting vertelden wij Ruben Houkes over onze ambitie om binnen 10 jaar na oprichting van Sonkei een Nederlands Kampioen af te leveren. Het samenwerken met judoteam Bijsterbosch is een heel belangrijke stap in die richting en gaat ongetwijfeld goed bijdragen aan die ambitie”.

Judoteam Bijsterbosch

Judoteam Bijsterbosch is actief in de hoofdklasse van het wedstrijdjudo en heeft al vele judoka’s opgeleid tot internationaal niveau. Afgelopen maand nog behaalde Lars Kamphuis van Judoteam Bijsterbosch goud op het Top Judotoernooi Haarlemmermeer. Dergelijke toernooien zijn belangrijke meetmomenten voor de Judobond. Judoka’s tot 18 jaar kunnen zich op dergelijke toernooien plaatsen voor uitzending naar internationale toernooien. Met de samenwerking worden er meer passende toernooien voor alle judoka’s van Sonkei beschikbaar. De selecties van de judoteams worden op basis van resultaten en talent geselecteerd.

Wedstrijdplaatsen beschikbaar

 Bij Sonkei komt het wedstrijdjudo hiermee in een volgende fase. “Wij rekenen op een aanwas van nieuwe leden de komende periode, in de recreatiesport maar door onze samenwerking nu ook gericht in dit wedstrijdsegment. In de nieuwe judo-zaal hebben wij straks top omstandigheden en plaats genoeg. Instappen of herintreden in de judosport kan op elk moment. Kom gewoon even langs in onze nieuwe judozaal op sportpark Koedijkslanden. Ondanks dat we de openingsdatum nog niet gepland hebben zijn we er wel al in het judo-en.

Kleinschalig sportcentrum

Naast de samenwerking op judogebied zal Bijsterbosch ook een kleinschalig sportcentrum in het pand van Sonkei gaan opzetten. In dit sportcentrum zal een innovatief fitnessconcept geplaatst worden waarop de sporter met weinig tijd zal ervaren dat een korte training al resultaat geeft. De kleinschaligheid en gezelligheid van het fitnessconcept en de samenwerking met het judocentrum is uniek voor de sport in Meppel.