Header afbeelding

Kleuter Judo

Kleuterjudo is een sportief spel waarin kinderen vanaf de zindelijke leeftijd (circa 4) tot 6 jaar op een veilige manier hun energie kwijt kunnen. Voor meisjes en jongens!

Plezier

Kleuterjudo is een functionele aanvulling in de ontwikkeling van het jonge kind! Zo leren zij contact leggen met andere kinderen, waarbij het beheerst en respectvol omgaan met elkaar centraal staat. Winnen of verliezen is helemaal niet het belangrijkste, maar vooral plezier en samenwerking staan voorop! Veel ouders waarderen de judolessen. Want judo beoefenen, ook in zijn prilste vorm, geeft meer zelfvertrouwen en eigenwaarde. Het geeft daarnaast ook een belangrijke impuls aan het leren omgaan met regels.

Zwemles

Judo wordt ook gewaardeerd vanwege de vormende waarde van de sport. Uit onderzoek blijkt dat de judosport naast de sociale vorming ook een belangrijke bijdrage levert aan de motorische ontwikkeling. Kinderen ontwikkelen met judo meer kracht en flexibiliteit, die ze heel goed kunnen gebruiken bij bijvoorbeeld de zwemles. Stoeien, fanatieke spelletjes en leuke oefeningen zijn een greep uit de onderdelen van een kleuterjudoles. In diverse spelsituaties worden de basisvormen van het judo bijgebracht: rollen, vallen, trekken, slepen, duwen, verplaatsen, dragen en tillen. Vanuit het kleuterjudo groeien de kinderen weer eenvoudiger door naar de echte judotrainingen.