Header afbeelding

Jiu-jitsu

Stichting Sonkei Budo Meppel is gestart met het geven van Jiu-jitsu lessen in Meppel. Sonkei is inmiddels in Meppel bekend als een zich snel ontwikkelende judo-school en al vele judoka’s hebben er plezier in de van oorsprong Japanse judosport.

Nu klinkt er bij Sonkei ook een Hajime (=beginnen) voor een andere sport in de budo-categorie, het Jiu-jitsu. — Jiu-jitsu (柔術) kan vertaald worden als “zachte kunst” of als “soepele techniek”. Budodocent Jan Nip vertelt met passie: “Het is een zelfverdedigingskunst waarmee men in een paar seconden een aanvaller kan controleren of uitschakelen, alles zit er in: worpen, stoot-, trap- en controletechnieken. De beoefenaar ervan heet een jiujitsuka. Jiujitsu is als budokunst geschikt voor iedereen vanaf 15 jaar.

“Van oorsprong is de sport al ouder dan het judo en het aikido” vertelt Nip en vervolgt “bij Sonkei traint al een grote groep Aikido-liefhebbers via de trainingsgroep van Aikinosen, nu hebben we ook het Jiu-jitsu in huis en natuurlijk het Judo. Sonkei is hiermee inmiddels een echte mooie budo-club!” 

Er wordt lesgegeven op woensdagavond van 19.30 tot 21.00 uur in de Sonkei dojo aan 'Sportpark Koedijkslanden 1a' te Meppel. Sonkei roept jiujitsuka’s in Meppel en omgeving op om eens langs te komen, en voor de oud-jujitsuka’s; wie weet gaat het bloed weer kriebelen nu de nieuwe mogelijkheid er is.

lees meer over Jiu-Jitsu