Mike Schoenmaker

Mike Schoenmaker

Mike Schoenmaker BJJ, Jiu-jitsu, Judo

Ik ben begonnen met judo als een van de eerste judoka's bij Guus Jurriëns toen ik 4 jaar oud was. Op mijn 16de ben ik gestopt met judo met een bruine band. Daarna heb ik vele jaren gesquasht en ben daarna gaan handballen. Toen mijn eigen kinderen (Ingvar, Yarrin en Kayra) gingen judoën bij Guus kwam ik weer in aanraking met de sport. Pas een aantal jaren later toen Sonkei in 2010 was opgericht ben ik ook weer de sport gaan beoefenen en ben ook gestart met Jiu-jitsu (daar ben je nooit te oud voor). Naast de wedstrijd coördinatie bij Sonkei beoefen ik samen met Gabriel Veenstra ook nog 'Brazilian Jiu-Jitsu' en we geven daar op dinsdagavond ook les in.

Uiteindelijk heb ik in december 2017 Judo Shodan (1ste Dan) Judo gehaal en in januari 2019 Shodan (1st Dan) Yawara Ju-Jutsu met 'teacher level A' behaald.

Ik vind het belangrijk dat kinderen sporten en mijn motto is dan ook: Het maakt niet uit wat ze doen, als ze maar aan een sport doen die ze leuk vinden. Voor de een zal dat Judo zijn en voor de andere Korfbal of Hockey.