Header image

Schooljudo.nl

Sonkei werkt samen met Schooljudo.nl. Vanaf Maart zullen vele scholieren van meppeler scholen mee gaan doen in dit project. Schooljudo.nl is een initiatief van Ruben Houkes. Ruben is Wereldkampioen judo geweest en heeft ook nog een bronzen medaile gewonnen op de olympische spelen. Kijk hier maar eens : Les van de wereldkampioen of bij schooljudo.

De clinic van 9 April was een GROOT succes, kijk maar eens naar de foto’s (1) of foto’s (2). Of naar de volgende youtube filmpjes: Japans grote tenen spel of wedstrijdje.

Schooljudo.nlSchooljudo

is een expert op het gebied van judo en richt zich specifiek op de achterliggende gedachten van de judosport. Zo bezit het judo verschillende maatschappelijke en opvoedkundige aspecten, die onmisbaar zijn voor opgroeiende jeugd.

Judo als maatschappelijke functie

Jezelf beheersen en toch stoeien, samenwerken en toch heel individualistisch bezig zijn. Allemaal aspecten van de judosport. Judo is goed voor de motoriek, sociale vaardigheden en het in positieve zin omgaan met agressie. De sport heeft namelijk vele aspecten in zich die, naast het technische en fysieke element, grote vormende waarden hebben.

Te denken valt aan:

  • Respect
  • Normen en waarden
  • Agressieregulatie
  • Coördinatie, gevoel voor bewegen
  • Weerbaarheid
  • Samenwerken

Dus judo mag niet ontbreken in de ontwikkeling van het kind. Normen en waarden, respect, weerbaarheid en samenwerken worden door judo-spelvormen geïmplementeerd in de wijk of in het klaslokaal.