Ik doe mee - Met de Survival run

Sonkei gaat weer meedoen met de speciale pre run van de Survival Challenge Havelte. Donderdagavond 7 mei is het zover; de speciale testloop om het parcours te testen. Jij doet toch ook mee? Deelnemen is mogelijk vanaf 8 jaar. Bij de kinderen lopen we met voldoende begeleiders mee en het is extra leuk als de ouders ook meedoen.

Tijdens een survivalrun loop je een parcours dat dwars door de weilanden en de bossen gaat. Al hardlopend is het de bedoeling om allerlei hindernissen te overwinnen. Er zijn natuurlijke hindernissen zoals slootddoorwadingen en over slootjes springen maar ook ga je touwslingeren, door buizen kruipen en op de buik door modderig terrein. Kijk maar eens voor filmpjes op www.survivalchallengehavelte.nl. Lekker vies worden.

De survivalclub stelt het parcours speciaal open voor hun eigen leden en voor Sonkei omdat wij een bevriende club zijn. Er zit geen tijdsdruk op de testloop dus we helpen elkaar volop over de hindernissen en als iemand een hindernis niet aandurft dan knijpen we een oogje dicht.

We noemen het een testrun omdat een paar dagen later, op moederdag, de echte wedstrijdrun van de survivalclub is. Als je daaraan wilt meedoen moet je je individueel inschrijven, dat loopt niet via Sonkei.

Afgelopen jaren was het echt leuk. Er staan nog wel foto's op onze website. Een ding weet je zeker, je wordt door en door nat en je wordt vies. Neem dus een handdoek en droge kleren mee.

Oh ja door water lopen op laarzen is niet handig en er is ranja na de run.
Deelname aan de testrun is gratis voor sonkei- leden en hun ouders/begeleiders.

Schrijf je dus snel in voor de testloop op 7 mei. We starten begin van de avond, de exacte verzamelplaats in Havelte en de verzameltijd mailen we op tijd aan de deelnemers.

Geef je hier op!

 

Wat is een Survivalrun?

Tijdens een survivalrun loop je een parcours dat dwars door al het denkbare terein gaat. Al hardlopend is het de bedoeling om allerlei hindernissen te overwinnen. Er zijn natuurlijke hindernissen zoals slootddoorwadingen, of een modderig terrein. Verder worden er op het parcours touwhindernissen gebouwd die op een bepaalde manier moeten worden overwonnen. Een swing-over of apenhang kom je zeker tegen tijdens de survivalrun.
Tijdens de run draagt iedere deelnemer een rood armbandje. Als een hindernis niet lukt dan wordt het bandje door de jury-leden van de hindernis afgenomen. Elke hindernis mag wel zo vaak geprobeerd worden als je wilt, want finishen met het armbandje is natuurlijk het doel.

Wij hanteren het reglement van de survivalbond, download hier het reglement.

Categorieën
Om de run voor iedereen leuk te houden zijn er drie verschillende afstanden.
De JSC categorieën zijn alleen toegankelijk voor licentiehouders van de SBN.

4,5 km
Dit is de afstand voor de jeugd tussen 10 en 18 jaar van zowel het basis als voortgezet onderwijs. Deelnemen kan individueel als koppel en als team van vier personen.
Ook de ouder-kindrun gaat over deze afstand. Dit is een koppelrun waarbij zowel ouder als kind (vanaf 8 jaar) het hele parcours samen moeten volbrengen. 

6,5 km, JSC-B, JSC-C
Voor het voortgezet onderwijs is het ook mogelijk om de 6 km te lopen. Deelnemen kan individueel als koppel en als team van vier personen.
Voor de volwassenen is deze afstand individueel of als koppel te doen. Deze run is goed te doen voor de beginnende survivalatleet.

8,5 km, JSC-A
Ben je een gevorderde volwassen survivalaar dan is de 8,5 km het meest uitdagend. Deelnemen kan individueel of als koppel.

Meer informatie kan je hier vinden!

Foto's van Sonkei Survivalrun op facebook!