Judoscholen versterken elkaar

Meppel, 8 januari 2015 – Afgelopen zaterdag deden opnieuw veel jeugdjudoka’s van de Meppeler judoclub Sonkei mee aan regionale wedstijdjes. Judo geeft veel plezier en zelfvertrouwen aan de deelnemers maar het wordt tijd voor meer volgens de judocoaches en het bestuur van de club. Het bestuur kondigde aan te gaan samenwerken met Judoteam Bijsterbosch, een top-judoschool met hoofdvestiging in Heerde en judoactiviteiten in Wezep, Epe en Hattem.

Oplevering nieuwbouw nog voor de Kerst

Meppel, 3 december 2014 – De nieuwbouw van de nieuwe accommodatie van de Meppeler judoclub Sonkei gaat voorspoedig. Begin november ging de eerste schep de grond in en inmiddels nadert zelfs de aftimmering de eindfase al. "Naar verwachting zijn de bouwactiviteiten van de aannemer nog voor de Kerst gereed.

Meppel, 15 oktober – Afgelopen weekend heeft de Meppeler judoclub Sonkei met de onthulling van een kleurrijk bouwbord haar bouwactiviteiten een officiële start gegeven. Met een aaneenschakeling van judobanden uit de judoloopbaan van bestuurslid Marcel Woudman werd een groot dekzeil naar beneden getrokken. Sonkei werkt al ruim twee jaar aan de voorbereiding van het nieuwbouwplan en nu schiet het gebouw op sportpark Koedijkslanden uit de grond. “Het wordt een prachtige dojo”, vertelt Woudman.

Tweede editie van judotoernooi Sonkei voor leerlingen uit speciaal onderwijs.

 

Meppel, 14 april 2014 - “Een leuke en leerzame sportdag voor de deelnemers. Jezelf overwinnen stond bij menig wedstrijdje centraal. Mooi hoe de jonge judoka’s plezier beleefden aan de dag” vertelt Marcel Woudman van de Meppeler judoclub Sonkei. 

Onderling clubtoernooi geeft plezier

Meppel, 26 januari 2014 – Afgelopen zaterdag vond er een jeugdjudotoernooi van de Meppeler judoclub Sonkei plaats. Samen met de judoclubs van Zwolle en Oldemarkt  was een beginnerstoernooi georganiseerd voor de leeftijdsgroep 6 tot 12 jaar. Deelnemers troffen op de mat ook onbekende tegenstanders en dat maakt het voor de deelnemers extra leuk maar soms ook spannend. Trots was een ieder op de gewonnen medaille.

Jeugdjudoka’s groeien in zelfvertrouwen

Meppel, 26 mei 2013 – Afgelopen zaterdag vond het derde jeugdjudotoernooi van de Meppeler judoclub Sonkei plaats. Dit was georganiseerd in samenwerking met clubs uit omliggende dorpen, zodat de deelnemers op de mat ook andere judoka’s tegen kwamen.

Alle basisscholen in Meppel doen mee aan programma Schooljudo.nl

Meppel, 18 februari 2010 - Door de gemeente Meppel is een subsidie beschikbaar gesteld om op alle basisscholen in Meppel voor twee onderbouwgroepen het gehele judoprogramma van Schooljudo.nl voor 12 weken uit te voeren. Wethouder Egbert van Dijk: “Ik ben heel trots op dit komende grootse sportproject in Meppel.

Judojuf Janita Wind nu ook hoogste bevoegdheid judoleraar.

 

Meppel, 4 februari 2013 - “Het is een mooie beloning voor hard werken dat Janita geslaagd is voor de derde Dan judo.  Nu hebben beide Sonkei judodocenten (Sensei in het Japans) deze hoge dangraad. Hiermee is Janita tevens Judoleraar B geworden, opnieuw een kwaliteitszegel voor het docententeam van Sonkei”, vervolgt bestuurslid Marcel Woudman.