Anton van den Ham

Anton van den Ham

Anton van den Ham Bestuurslid

Mijn naam is Anton van den Ham en ik ben een sporter en bestuurslid binnen Sonkei. Ik wil graag de gelegenheid nemen om mijzelf aan je voor te stellen en inzicht te bieden in mijn achtergrond, zowel op sportief als bestuurlijk gebied.

Mijn betrokkenheid bij de vechtsport begon reeds in 1991, toen ik de eerste stappen op de judomat zette. Mijn toewijding aan deze discipline leidde tot de verwerving van mijn bruine band op 15-jarige leeftijd. Gedurende mijn judo-carrière heb ik intensief getraind, waarbij ik drie keer per week op de mat stond, waarbij ik ook trainde voor wedstrijden. Tijdens deze periode nam ik deel aan talrijke toernooien in de noordelijke en oostelijke regio's van Nederland.

Rond mijn 18e besloot ik een pauze in te lassen van het judo om andere sporten, zoals voetbal en schermen, te verkennen. Echter, in 2018 werd mijn passie voor budosport opnieuw aangewakkerd, en ik vond mijn weg naar Sonkei, waar ik mij momenteel gemiddeld twee keer per week toeleg op Jiu Jitsu. Ik heb tevens een aantal jaar ervaring opgedaan in het Brazilian Jiu Jitsu, wat ik evenzeer als fascinerend ervoer. Mijn huidige streven binnen Sonkei als sporter is het behalen van de zwarte band in Jiu Jitsu (en Judo), maar ook om het Brazilian Jiu Jitsu verder te ontdekken.

Naast mijn sportieve inzet, ben ik sinds 2013 bekleed met de functie van voorzitter van een stichting met meer dan 800 leden. Samen met mijn medebestuursleden hebben wij deze stichting opgebouwd en gedurende mijn ambtstermijn ben ik gericht op het optimaliseren van de operationele processen.

Mijn missie binnen Sonkei is om naast het plezier en de toewijding aan de sport, ervoor te zorgen dat de administratieve procedures voor al onze (toekomstige) leden zo efficiënt mogelijk verlopen. Met deze verantwoordelijkheden in zowel de sportarena als in het bestuur, streef ik ernaar bij te dragen aan de groei en het succes van Sonkei. Graag werk ik met je samen om een bloeiende gemeenschap te vormen en om Sonkei naar nieuwe hoogten te tillen in de budosport!